Melyiket válasszam?

Gyakran kapunk kérdéseket azzal kapcsolatban, hogy mi alapján érdemes kiválasztani a borostyán láncot, megpróbálunk segíteni.

Ha a fogzási fájdalom enyhítésére szeretnéd kipróbálni a borostyán láncot, jó helyen jársz!
Litván kézművesek által készített, baltikumi borostyánkőből fűzött láncaink magas borostyánsav tartalma garantálja a kiváló minőséget. 100%-os pénzvisszafizetési garanciával kockázat nélkül kipróbálhatod, hogy a népi hagyomány által hatásosnak tartott borostyán lánc viselése beválik-e nálatok.

Szín

Azt vedd meg, amelyik legjobban tetszik, a hatás szempontjából lényegtelen a borostyánkő színe.
A szín attól függ, hogy milyen körülmények között, milyen nyomás alatt, milyen környezetben keletkezett a borostyánkő. A színskála a teljesen áttetsző világos méz színtől a majdnem fekete meggy színig terjed, rengeteg féle színárnyalat létezik. Az egy színkategóriába sorolt láncok színe sem teljesen egyforma, sőt a láncon belül is előfordulhatnak eltérések, bár a kézművesek igyekeznek egy-egy láncot azonos színárnyalatú szemekből fűzni.
Vedd figyelembe, hogy a borostyán természetes anyag, ne várj tökéletes egyformaságot!

Forma

Korábban többféle láncunk volt, de néhány modelltől meg kellett válnunk, mert nem mindig volt megfelelő a kidolgozás minősége. Jelenleg enyhén növekvő, kerek(ded) szemekből és laposabb, ovális szemekből álló láncokat forgalmazunk. Mindkettő kényelmes, lekerekített szemekből áll, és a szemméret úgy van összeválogatva, hogy a lánc közepe felé enyhén növekszik. Ennek praktikus oka van elsősorban, ez biztosítja azt, hogy ki legyen egyensúlyozva a lánc, ne forogjon el viselés közben, ne “másszon” állandóan előre a csavarzár.
A kerek forma talán egy picit egységesebb, az ovális szemek között gyakrabban vannak furább, kevésbé odaillő szemek, de sokan szeretik azért, mert a laposabb szemek jobban ráfekszenek a baba bőrére, kevésbé nyomják fekvés közben.

Méret

A méret e legkényesebb téma, főleg kisbabák esetén. Fontos, hogy ne legyen túl hosszú a lánc, mert könnyebben beleakadhat valamibe, ha lelóg, és a babák is előszeretettel rágcsálják, ha be tudják venni a szájukba.
Mi azt javasoljuk, hogy inkább rövidebb méretet válassz, ne akard, hogy a csecsemő kori lánc jó legyen neki még óvodás korában is. Egyébként jó hír az, hogy a láncok “együtt nőnek” a gyermekkel, a szemenkénti csomózás miatt egy picit nyúlnak a láncok, ahogy a viselés hatására megszorulnak a csomók.
A méretet legjobb egy bármilyen saját nyaklánc segítségével kiválasztani, aminek van súlya és esése. Lógasd le a baba nyakában, és fogd össze ott, ahol úgy látod, hogy nem túl rövid, de nem is túl hosszú, majd mérd meg egy vonalzó segítségével, hogy mekkora ez a hosszúság. (A láncon csavaros zár található, nem kell akkorának lennie, hogy ki tudjon bújni belőle!)
További tippek a méretválasztáshoz