A Free Press Release cikke a borostyánról, hatásairól, hatásmechanizmusáról.
„A valódi borostyán 100%-ban természetes, gyógyszer-mentes alternatívája a gyógyításnak, a fájdalomcsillapításnak, a nyugalomnak és a békének.”

Évszázadokon át a fájdalomcsillapítás természetes gyógymódjaként használták, hogy gyors enyhülést biztosítson és erősítse a szervezet saját immunrendszerét. A borostyán gyógyászati tulajdonságainak jelentőségét számos tudományos kutatás bizonyítja.

Free Press Relese (USA) 2008. október 26.

„A valódi borostyán 100%-ban természetes, gyógyszer-mentes alternatívája a gyógyításnak, a fájdalomcsillapításnak, a nyugalomnak és a békének. Kézzel megmunkált borostyánjaink kényelmesek, gyönyörűek és változást hoznak az életedbe.”

Azonnali enyhítés:
A tradicionális gyógyítás forrásaként, amit hosszú generációk adtak át egymásnak, a borostyán „foglánc” az alternatív gyógyászatnak egy párját ritkító példája, bizonyított eredményekkel. Kényelmes, könnyű és nagyon szép, a borostyán a béke és a nyugalom energiáit sugározza, és megnyugtatja azokat, akik viselik. A Balti Borostyán legfőbb kivételes és lenyűgöző tulajdonsága az, hogy egy természetes, gyógyszer-mentes alternatívát kínál a gyermekek fogzási fájdalmára. Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő tulajdonságai ideálissá teszik természetes homeopátiás termékként bébik, gyermekek és felnőttek számára.

Mint tudjuk, a borostyán olyan ősi fák megkövült gyantája, melyek 50 millió évvel ezelőtt éltek. A fák a gyantát természetes antibiotikumként használták fertőzések és sérülések kezelésére.

Évszázadokon át a fájdalomcsillapítás természetes gyógymódjaként használták, hogy gyors enyhülést biztosítson és erősítse a szervezet saját immunrendszerét. A borostyán gyógyászati tulajdonságainak jelentőségét számos tudományos kutatás bizonyítja.

Napjainkban két különböző magyarázat terjedt el arról, hogy miért van nyugtató hatása a borostyán viselésének fogzó gyermekeknél. Az egyik azt mondja, hogy a bőrrel érintkezve a testhő hatására illóolajok szabadulnak fel a borostyánból, melyek a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutnak. A másik nézetet azon tudományos felfedezésekre alapul, amelyek azt mutatják, hogy a borostyánnak elektromágneses aktivitása van, és jelentős mennyiségű organikus, tisztán természetes energiát termel.

A Balti Borostyán 3-8% borostyánkősavat – egy tudományosan vizsgált gyógyászati alkotóelemet – tartalmaz, melyet a kortárs orvoslásban is használnak. Borostyánkősavat legmagasabb arányban a borostyán kéregben – a külső rétegben találhatunk. A Nobel-díjas Robert Koch (1886), a modern bakteriológia úttörője bebizonyította, hogy a borostyánkősavnak nagyon pozitív hatása van az emberi testre. Az 1930-as, ’40-es években európai biokémikusok felfedezték, hogy a borostyánkősav egy aminosav, mely a test minden sejtjében termelődik, mely képes az aerob légzésre, és részt vesz a citromsav- vagy Krebs-ciklusban (https://wapedia.mobi/hu/Citromsav-ciklus ). Így alakulnak át a szénhidrátok, a zsírok és a fehérjék energiává.

A borostyán viselése megvédhet minket az elektromos berendezések (mint számítógép, televízió, mobiltelefon, mikrohullámú sütő) negatív hatásaitól. Még bámulatosabb a borostyánnal kapcsolatban, hogy a gyanta kémiai jellemzői miatt úgy viselkedik, mint egy természetes balzsamozó közeg, szárító és mikroba-ellenes tulajdonságokkal. Az ősi egyiptomiak balzsamként használták a fenyőgyantát, a háborúkban pedig az orvosok néha gyantát tettek a sebekre, ha nem volt más fertőtlenítő szerük, és életeket mentettek vele.

A borostyán nem új megoldás az anyák és azok számára, akik természetes gyógymódot keresnek. Sok európai országban, ahol a borostyánt évszázadokon át elismerték gyógyászati tulajdonságai miatt (Svájc, Németország, Ausztria), patikákban is árulják a borostyán termékeket, hogy a szülők a borostyán gyengéd, szerető gondoskodását adhassák gyermeküknek.

A Balti Borostyán bébi nyakláncokat természetes Balti Borostyánkőből készítik Litván kézművesek, több generációs tapasztalattal. Nagy gonddal csiszolják és kerekítik le a borostyán szemeket, hogy kényelmesen simuljanak a babák bőrére, maximális bőr-kontaktust és kényelmes viseletet biztosítva.