Borostyánlánc

Fájdalomcsillapítás? Természetesen!

zöld hétfő

ikon kártya

VirtueMart
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.


Más is kellene a babának?

Segíthetünk?

Skype Me™!

A SKYPE segítségével ingyenes telefonhívás vagy chat kezdeményezhető.

Online fizetési partnerünk a PayPal, a világ legnagyobb internetes fizetési rendszere. (A PayPal-ról magyarul itt olvashat)

Ki olvas minket

Oldalainkat 14 vendég böngészi

mystat

MÉRETVÁLASZTÁS

Azért forgalmazunk többféle méretű bébiláncot, hogy mindenki kiválaszthassa a babája számára a legkényelmesebbet. Bébi méret: 29-34cm, gyermek 34-40cm, felnőtt: 45-55cm

Segítség a méret kiválasztásában (link)

VESZÉLYES?

A borostyán lánc nem játékszer, csak felügyelet mellett viselje a baba!
Fontos a megfelelő méretválasztás is, kerüljük a túl hosszú láncot, ne tudja a szájába venni a gyermek, mert az esetlegesen leváló szemek, darabok fulladást okozhatnak.

Méretválasztás

 

A bébiláncoknál a biztonság érdekében nagyon fontos, hogy megfelelő méretet válasszunk, mert a túl rövid lánc kényelmetlen lehet a babának, a túl hosszú viszont balesetveszélyes.

Mi mindenképpen azt javasoljuk, hogy egy saját nyaklánc (vagy madzag) és egy mérőszalag (vagy vonalzó) segítségével mérd meg, hogy mi az a hosszúság, ami kényelmes a babának. Ne a baba nyakkerületét mérd meg, hanem azt, hogy mennyire lógjon le a lánc.

Két irányzat van a lánc hosszúságának kiválasztásánál:
- akik inkább rövidebbet vesznek, mert biztonságosabbnak tartják
- akik megveszik a leghosszabbat, hogy minél hosszabb ideig jó legyen a lánc

Mi a rövidebbet javasoljuk több okból is:
- Első a biztonság! A túlságosan hosszú lánc könnyebben akad bele valamibe, a babát is jobban foglalkoztatja, ha játszani lehet vele, nem szerencsés, ha húzgálja.
- Sajnos a láncok nem örök életűek, a madzag egy idő után (a használattól függően általában 1-2 év) elhasználódik, elgyengül és elszakad, tehát 5 évesen valószínűleg már nem azt a láncot fogja hordani a gyerkőc, amit 2 hónaposan a nyakába tettek.

A legtöbb szülő azt a hosszúságot tartja megfelelőnek, amit a baba nem tud könnyen a szájába venni. Tehát azt érdemes megmérni, hogy a babád (ha abban a korban van, vagy az előtt, amikor mindent a szájába vesz és rágcsál) milyen hosszú nyakláncot tud bekapni, na ez az a hosszúság, aminél ne legyen hosszabb, ha nem szeretnéd, hogy folyamatosan rágja.

Ha ajándékba szánod a láncot, vagy valami miatt nem tudod megmérni a megfelelő hosszúságot, segítségképpen leírjuk az általános tapasztalatokat, de kérjük vedd figyelembe, hogy ezektől a méretektől jelentős eltérések is lehetnek:
- vásárlóink zöme, akik 1 év alatti csecsemőknek vásárolnak láncot, általában 29-31cm közti méretet választanak
- 1-2 éves kor között a legtöbben 30-32(-33)cm közti méretet hordanak, tehát a fogzási időszak végéig a legtöbb gyermeknél elegendő a 32cm alatti méret
- a 33-34cm még 5 évesen is jó volt a kisfiunknak, de 4 éves kor felett már inkább a 35-56cm körüli gyermek méretet javasoljuk, ők már nem vesznek mindent a szájukba

A bébi karkötők még érzékenyebbek a méretválasztásra, mert a babák csuklója nem vékonyabb annyival a kézfejüknél, mint a felnőtteké, így a hosszú karlánc egyszerűen leesik róluk. Fontos, hogy amikor megméred a hosszúságot, kalkuláld bele a szemek vastagságát is, nehogy túl szoros legyen.

A láncok egy picit nyúlhatnak is a szemenkénti csomózás miatt, főleg ha a gyerkőc húzgálja vagy rágja, mert ahogy a csomók megszorulnak, a szemek közti madzagos rész mindenhol egy picit hosszabb lesz, és ahogy ez mind összeadódik, hosszabb lesz a nyaklánc kb. 0,5-1,5 centivel. Minél pontosabb, szorosabb a láncok fűzésénél a csomózás, annál kisebb ez a nyúlás, igyekszünk elérni, hogy csak szorosan csomózott láncokat készítsenek a litván partnereink, de időnként találkozunk olyannal is, ami lazábban van csomózva. Ha véletlenül egy ilyent fognál ki, kicseréljük.

FIGYELEM! A borostyán bébilánc - ugyanúgy, mint bármely más ékszer - nem játékszer, a baba csak felügyelet mellett viselje!

 

Tényleg használ a borostyánlánc?

A legtöbb esetben igen. Sok szülő visszajelzése alapján általában már néhány nap után észreveszik a pozitív változást. Kevesebb nyűgösség, több alvás... És mindez gyógyszerek nélkül, természetesen.

Hogyan működik?

Nincs rá tudományos magyarázat, csak elméletek. Az egyik szerint a bőrrel érintkezve a testhő hatására illóolajok válnak ki belőle, melyek a véráramba felszívódva jótékony hatást fejtenek ki az egészségre. Egy biztos: nyugtató, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, immunrendszert erősítő hatását évszázadok óta ismerik és használják. Ha eddig bevált, egy próbát ma is megér...

Nem veszélyes?

Önmagában nem, de oda kell figyelnünk a babára, mint mindig. A bébiláncokat a maximális biztonságra törekedve, a legnagyobb odafigyeléssel készítik, erős szálra fűzve, szemenkénti csomózással. A baba nem tudja elszakítani, és ha elég rövid a lánc, beleakadni sem tud vele semmibe. Felügyelet nélkül azonban ne hagyjuk kisbabán! Nem játékszer, ne hagyjuk, hogy a baba rágja, húzgálja!

Milyen hosszú legyen a lánc?

A méretválasztáshoz itt találsz segítséget.

Számít a szín?

A hatékonyság szempontjából lényegtelen. Fiúknak gyakrabban a sötétebb és a tarka (multicolor) láncokat választják, mert talán vagányabbak, a lányoknak pedig minden jól áll. :))

Minden lánc egyedi

A borostyán természetes anyag, a láncok kézi megmunkálással készülnek, ezért egyik sem teljesen egyforma. A borostyán szemekben gyakran előfordulnak apró zárványok, levegő buborékok. A termékfotók típusképek, igyekszünk a leginkább jellemző képet közzétenni, de előfordulhatnak árnyalatbeli és formai különbségek.

Miért itt vegyem meg?

  • Mert láncainkat a legjobb minőségű balti borostyánból készítik megbízható litván kézművesek.
  • Mert mi is megbízhatóak vagyunk (és gyorsak), és mindent megteszünk vásárlóink elégedettségéért.
  • Mert a lánc hosszát Te választhatod meg.
  • Mert ha több láncot vásárolsz, kedvezményt kaphatsz.
  • Mert kockázat nélkül kipróbálhatod a láncokat: ha két héten belül nem tapasztalnál változást, visszaadjuk az árát. A pénzvisszafizetési garancia feltételei és további hasznos információk (GYIK) az alábbi linken találhatók.
  • Mert 6 hónap garanciát vállalunk a láncokra (tudnivalók itt)
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack