Borostyánlánc

Fájdalomcsillapítás? Természetesen!

zöld hétfő

ikon kártya

VirtueMart
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.


Más is kellene a babának?

Segíthetünk?

Skype Me™!

A SKYPE segítségével ingyenes telefonhívás vagy chat kezdeményezhető.

Online fizetési partnerünk a PayPal, a világ legnagyobb internetes fizetési rendszere. (A PayPal-ról magyarul itt olvashat)

Ki olvas minket

Oldalainkat 28 vendég böngészi

mystat

MÉRETVÁLASZTÁS

Azért forgalmazunk többféle méretű bébiláncot, hogy mindenki kiválaszthassa a babája számára a legkényelmesebbet. Bébi méret: 29-34cm, gyermek 34-40cm, felnőtt: 45-55cm

Segítség a méret kiválasztásában (link)

VESZÉLYES?

A borostyán lánc nem játékszer, csak felügyelet mellett viselje a baba!
Fontos a megfelelő méretválasztás is, kerüljük a túl hosszú láncot, ne tudja a szájába venni a gyermek, mert az esetlegesen leváló szemek, darabok fulladást okozhatnak.

Gyakori kérdések és válaszok a borostyánnal kapcsolatban

Hogyan működik, veszélyes-e, számít-e a hatás szempontjából, hogy milyen a színe, hogyan lehet tisztítani...
- összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket, amit a vásárlóink kérdezni szoktak.

 

"Nem veszélyes a lánc, nem tekeredik a gyermek nyakára?”

A borostyán bébiláncok rövidek, nem lógnak le, kényelmesek a babának. Fontos azonban, hogy csak felügyelet mellett viselje a baba a láncot az esetleges balesetek megelőzése céljából. Vannak, akik éjszakára is a baba nyakában hagyják, vannak, akik leveszik, vannak, akik ilyenkor a baba csuklójára vagy bokájára tekerik a láncot.

„Mekkora méretet válasszak?”

A legtöbb szülő azért választ rövid láncot, hogy a baba ne tudja bekapni, így nem kell félni attól, hogy rágja. Azt javasoljuk, hogy mérd meg egy madzaggal, hogy mi az a hosszúság, ami a babádnak kényelmes, de nem olyan hosszú, hogy a szájába érjen. 
A láncok egy kicsit nyúlhatnak, mert a használat során, ha a baba meghúzza, megszorulnak a csomók, és hosszabbá válik a borostyán szemek közti madzagos rész.

Csecsemőknek 1 éves kor alatt leggyakrabban a legrövidebb, 29-30cm vagy 30-31cm hosszú láncot szokták választani vásárlóink, 1-2 éves kor között leggyakoribb a 30-32cm közti méret, a 33-35 cm hosszú pedig még 3-4 éves korban is jó.

„Hogyan működik a borostyán lánc, és tényleg használ?”

A testhő hatására illóolajok válnak ki a fosszilis fenyőgyantából, melyeknek nyugtató, fájdalomcsillapító hatásuk van. Az esetek túlnyomó többségében egyértelműen tapasztalják a lánc jótékony hatását, de volt olyan visszajelzés is, miszerint semmilyen változást nem tapasztaltak. A leírt hatásmechanizmus nem jelent tehát garanciát. (Éppen ezért adunk két hét próbaidőt a láncra, úgyhogy őrizd meg a számlát!)

„Van különbség az egyes színek hatása között?”

Nincs semmilyen különbség. A választás csupán ízlés kérdése.

A borostyánkő színét az anyagot évmilliók alatt ért szennyeződésektől kapta (a növekvő vasszulfid-tartalom és egyéb szennyeződések hatására lesz a kövek színe egyre sötétebb).

„Mikor kell hordania a láncot? Éjjel-nappal hordható a lánc?”

A kívánt hatás érdekében érdemes a láncot folyamatosan, akár éjjel is hordani (sokak tapasztalata, hogy jóval kevesebbszer ébred a baba éjjel, mióta hordja, de vannak, akik csak nappalra adják rá és így is pozitív hatásról számoltak be), de mindenekelőtt a baba biztonságát tartsuk szem előtt.

"Mi van akkor, ha elszakad a lánc, és lenyel egy-két szemet a kicsi? Vagy a szájába veszi, rágcsálja a láncot?"

A borostyán nyaklánc nem játékszer, csak felügyelet mellett viselje a baba, és ne hagyjuk, hogy rágja, húzgálja a láncot!

A borostyánkő az egészségre teljesen veszélytelen, úgyszólván emészthető anyag, az ókortól napjainkig az emésztés könnyítésére, táplálék-kiegészítőként szokták porítva fogyasztani,  nem ártalmas, ha véletlenül lenyel egy szemet a baba, az apró szemek fulladást sem okoznak. A fokozott biztonság érdekében erős szálra van fűzve és szemenként van csomózva a lánc, ha véletlenül elszakadna, egynél több szemet nem is tudna lenyelni a baba.

"Mennyi idős kortól hordható a lánc?"

Nincs alsó korhatár, de érdemes már korán, akár 2-3 hónapos kortól elkezdeni, hogy megszokja, még mielőtt húzogatni, rágcsálni kezdené, és ne idegenkedjen tőle. Idősebb babák esetleg már nehezebben fogadják el a láncot, de ha kis korban megszokják, teljesen természetes lesz nekik a viselete, nem foglalkoznak vele.

"Hogyan lehet tisztítani?"

A lánc vegyszermentesen, folyó csapvízben tisztítható, szabad levegőn szárítható. Ha nincs útban, nem kell fürdésnél sem levenni, a babafürdető szerek nem tesznek kárt benne, vigyázzunk azonban, hogy ne találkozzon semmilyen egyéb kemikáliával.
A láncot érdemes időnként kitenni a napfényre egy fél órára,  fokozza a hatását.

"Milyen hosszú garancia van a borostyán láncokra, karkötőkre?"

6 hónap garanciát vállalunk a nyakláncokra, karkötőkre RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLAT MELLETT (szétrágott, kinyújtott, elszakított láncot garanciában nem cserélünk), ha gyártási hibára visszavezethetően megsérül, eltörik egy borostyán szem vagy a zár, kioldódik a madzag, díjmentesen kicseréljük.
A fél év lejárta után már nem áll módunkban garanciában cserélni a láncokat, viszont egyes láncokat (B, G, O cikkszámú) újrafűzetünk vagy féláron újat tudunk adni, ha visszaküldöd a régit. A garancia feltételei és további tudnivalók ITT.

"Mit jelet a pénzvisszafizetési garancia, és hogyan működik?"

A 17/1999. Kormányrendeletben előírt 8 napos elállási jogon túl, a vásárlás napjától számított 14 napos kipróbálási garanciát adunk a láncokra. Ha a 2 hetes próbaidő alatt úgy látod, hogy nem használ, küldd vissza a számlával együtt postán, bélelt borítékban, ajánlott levélben (hogy nyoma legyen), tegyél bele egy cetlit, hogy élni szeretnél a pénzvisszafizetési garanciával, és kérdés nélkül néhány napon belül visszafizetjük a vételárát banki átutalással vagy postai úton (de ebben az esetben levonjuk a postai költséget). A pénzvisszafizetési garancia részletes feltételei és további tudnivalók ITT.

 

 

Tényleg használ a borostyánlánc?

A legtöbb esetben igen. Sok szülő visszajelzése alapján általában már néhány nap után észreveszik a pozitív változást. Kevesebb nyűgösség, több alvás... És mindez gyógyszerek nélkül, természetesen.

Hogyan működik?

Nincs rá tudományos magyarázat, csak elméletek. Az egyik szerint a bőrrel érintkezve a testhő hatására illóolajok válnak ki belőle, melyek a véráramba felszívódva jótékony hatást fejtenek ki az egészségre. Egy biztos: nyugtató, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, immunrendszert erősítő hatását évszázadok óta ismerik és használják. Ha eddig bevált, egy próbát ma is megér...

Nem veszélyes?

Önmagában nem, de oda kell figyelnünk a babára, mint mindig. A bébiláncokat a maximális biztonságra törekedve, a legnagyobb odafigyeléssel készítik, erős szálra fűzve, szemenkénti csomózással. A baba nem tudja elszakítani, és ha elég rövid a lánc, beleakadni sem tud vele semmibe. Felügyelet nélkül azonban ne hagyjuk kisbabán! Nem játékszer, ne hagyjuk, hogy a baba rágja, húzgálja!

Milyen hosszú legyen a lánc?

A méretválasztáshoz itt találsz segítséget.

Számít a szín?

A hatékonyság szempontjából lényegtelen. Fiúknak gyakrabban a sötétebb és a tarka (multicolor) láncokat választják, mert talán vagányabbak, a lányoknak pedig minden jól áll. :))

Minden lánc egyedi

A borostyán természetes anyag, a láncok kézi megmunkálással készülnek, ezért egyik sem teljesen egyforma. A borostyán szemekben gyakran előfordulnak apró zárványok, levegő buborékok. A termékfotók típusképek, igyekszünk a leginkább jellemző képet közzétenni, de előfordulhatnak árnyalatbeli és formai különbségek.

Miért itt vegyem meg?

  • Mert láncainkat a legjobb minőségű balti borostyánból készítik megbízható litván kézművesek.
  • Mert mi is megbízhatóak vagyunk (és gyorsak), és mindent megteszünk vásárlóink elégedettségéért.
  • Mert a lánc hosszát Te választhatod meg.
  • Mert ha több láncot vásárolsz, kedvezményt kaphatsz.
  • Mert kockázat nélkül kipróbálhatod a láncokat: ha két héten belül nem tapasztalnál változást, visszaadjuk az árát. A pénzvisszafizetési garancia feltételei és további hasznos információk (GYIK) az alábbi linken találhatók.
  • Mert 6 hónap garanciát vállalunk a láncokra (tudnivalók itt)
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack